三星電視不能搜尋奇妙電視台

屋企同一天線,三星電視不能搜尋奇妙電視台,
部Nas 插USB TV Stick又搜尋到。
有冇人三星不能搜奇妙台
係咪全部三星電視有問題不能搜台?

房嗰部Samsung UA22F5000就未啟播之前收到測試信號,但之後就唔到,再Scan都唔得。只收到模擬奇妙台。但廳部Sony W950A,MTV7000D Mini,PC tuner card都收到。

試過搬部三叔出廳,用番電視/MTV個天線插,都係Scan唔到。

可以試下手動搜台

可以試下手動搜台
kofz 發表於 2017-7-29 13:11

部Samsung UA22F5000,冇得揀手動搜台。
可能因為cheap嘢。唔知其他model有冇

部Samsung UA22F5000,冇得揀手動搜台。
可能因為cheap嘢。唔知其他model有冇
vaio 發表於 2017-7-29 14:31

連手動搜台都冇

仲衰過大陸山寨牌

***電視果然買唔過

我第一次聽過電視機會冇得手動搜台! 咁有冇得搵現有嘅台,微調過去奇妙嘅頻道呀?

via HKEPC Reader for Android

我第一次聽過電視機會冇得手動搜台! 咁有冇得搵現有嘅台,微調過去奇妙嘅頻道呀?

via HKEPC Reader for ...
Nightcatcat 發表於 2017-7-29 18:15

我都係第一次用冇手動選台嘅電視。
除咗自動選台,乜都冇得揀。

我都唔想買***電視,但22"擺房機,大牌子都唔多, Sony又冇出,Panny同Sharp又只得720p。
LG又貴又樣衰。焗住買***

回覆 6# Nightcatcat

我部三星42寸到冇手動選台同微調,部幾三年前左右買仲有得上網睇YouTube架,點解三星咁cheap
搜唔到台,咁有咩方法

回覆  Nightcatcat

我部三星42寸到冇手動選台同微調,部幾三年前左右買仲有得上網睇YouTube架,點解 ...
hkhim1986 發表於 2017-7-29 19:54

用返機頂盒囉。

via HKEPC Reader for Android

這部三星42寸,是否要做一次系統更新 ?