回覆  diy-apprentice
我以為全城最好係八仔
仲有乜好野,快d講
mig33 發表於 2018-1-26 05:36 PM

點可能?你用左八仔幾耐?一星期錄幾多個鐘?
我先用八仔,V仔,全部DUAL TUNER MODEL
用左一星期就知唔得,第個月就手入MTV,先知道咩叫有人性既EPG
一手價係堅貴,火牛搖控又差仲標咁貴就唔順氣,二手就幾抵用

用2.5",尤其是5400轉的,可能在效能上就唔好去到咁盡,例如同時錄緊兩個節目,又再睇第三個錄左的節目,仲要快速來看,就有可能會出現跳格的現象!
diy-apprentice 發表於 2018-1-26 04:55 PM

我之前插CLASS 10 手指錄都係有跳格
轉用SSD就一天光晒
雙台錄放流暢

好野就係 Maspro F 插頭,正過金槍。
singkee1 發表於 2018-1-26 22:36

自緊定冷壓?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

搵到一支閒置的TP-LINK TP-WN821N,不在支援清單內,但都即管一試,結果都係唔得..

回覆 54# COD

MTV有無提供list?

回覆  COD

MTV有無提供list?
mig33 發表於 27-1-2018 00:48

之前好似係睇過呢篇 ..
http://mtvlab.blogspot.hk/2010/04/supported-usb-wifi-adaptor.html

晏就出鴨記買個F插

做A-B比較先

買到四粒,立即開工

剝線皮,開出銅心,覆轉屏蔽網

插入F頭,完成

買到四粒,立即開工

插入F頭,完成
mig33 發表於 27-1-2018 14:41

呢隻插頭我仲用淨一個,而家買幾錢?

買到四粒,立即開工

插入F頭,完成
mig33 發表於 2018-1-27 14:41

自緊式?

天線用乜牌子?日本貨?

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android