想買隻機頂盒錄下節目

我諗而家最基本既都會有EPG定時錄影掛, 所以都應該一樣.
唔知ching知唔知有無邊款既format係出 .ts 又可以過落電腦既呢?
同埋近排興邊隻?

我諗而家最基本既都會有EPG定時錄影掛, 所以都應該一樣.
唔知ching知唔知有無邊款既format係出 .ts 又可以 ...
GetA_Life 發表於 2018-2-3 23:48

Mtv 系列

要平就二手

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

有冇可以經Internet access 到HD 內容? 唔經nas, 直接stb 做到?

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# kofz

買二手都好過買9000,9500
   出咗成年,都仲未穩定

有冇可以經Internet access 到HD 內容? 唔經nas, 直接stb 做到?

via HKEPC Reader for Android ...
rebmup 發表於 2018-2-4 07:05

可以,dm900+三頭tuner卡

不個得單tuner

賣緊2000人仔唔包硬盤

另外外接usb tuner 做到多tuner

或者自己diy一部迷你pc插TBS6514

行 LibreELEC + Tvheadend

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android

搭單問 。。

機頂盒錄電視節目有邊個係 錄成 MP4 格式 ??

搭單問 。。

機頂盒錄電視節目有邊個係 錄成 MP4 格式 ??
imax 發表於 2018-2-4 15:54

Tvheadend 應該可以

不過因為純軟壓

粒cpu唔可以太慢

Tvheadend 應該可以

不過因為純軟壓

粒cpu唔可以太慢

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - Android ...
kofz 發表於 2018-2-4 16:06

how about subtitle? also into mp4?

how about subtitle? also into mp4?
carlchanhm 發表於 2018-2-4 23:24

冇字幕

要埋字幕要買個hdmi輸出實時轉h264/h265既盒