謝C兄。我抽插吓那ㄧ條係我單位後再報告。可能要過幾日先得閒做。謝各C兄。

但C兄。請問可講解B、C關係?
謝謝C兄們抽空回覆

但C兄。請問可講解B、C關係?
謝謝C兄們抽空回覆
ivannwk 發表於 2018-2-27 19:43

唔洗想到咁複雜, 就咁睇, 因為B唔夠位(6個客, 但得4個port), 所以咪要加多隻C(加多4個port).

唔洗想到咁複雜, 就咁睇, 因為B唔夠位(6個客, 但得4個port), 所以咪要加多隻C(加多4個port).  ...
finepix 發表於 2018-2-27 19:45

即係B、C係ㄧ樣?
如果要插B、C,請問C兄。C位置好定係B位置好D?

即係B、C係ㄧ樣?
如果要插B、C,請問C兄。C位置好定係B位置好D?
ivannwk 發表於 2018-2-27 19:49

現在你係要由B/C轉去A.
信號來講, 當然B(1, 2, 4)好過C(5, 6).

因如修改後冇改變。我就插回去。
如我插開C位。現C兄話B位好D。我就插B位去。
C兄。是B位大件D,所以好D?

因如修改後冇改變。我就插回去。
如我插開C位。現C兄話B位好D。我就插B位去。
C兄。是B位大件D,所以好D? ...
ivannwk 發表於 2018-2-27 19:57

睇錯左3 (IN)唔洗甩. 試1, 2, 4, 5, 6就可以.
B好過C係因為信號入B先, 經分線信號會減弱.

謝謝各C兄。

冇咩事唔好攪咁多野影響關係,RTHK 收唔到唔可惜,一年到尾只有中文金曲有用但今年都冇得睇,同埋.....係可以上網睇

http://www.rthk.hk/tv

回覆 18# ivannwk

圖片更新.