唔知香港有幾多師兄已準備好收睇4K/8K 紅白

明晚就會播BS4K/8K 紅白歌合戰,唔知香港有幾多位師兄已經準備好器材,即時收看到呢~?

最後都係睇返人地錄嘅4K錄影,仲要係Cut好咗表演片段嘅。

明晚就會播BS4K/8K 紅白歌合戰,唔知香港有幾多位師兄已經準備好器材,即時收看到呢~?
...
simon 發表於 2018-12-30 09:30

8k可以錄影

不過加左密

冇得比其他機播

8k capture card 的確係有

不過商用

4k Cap 就成本低好多

最後都係睇返人地錄嘅4K錄影,仲要係Cut好咗表演片段嘅。
Okt04175 發表於 2019-1-4 10:34

4k capture 版暫時唔見有人分享

1080 ts/mkv 就有

回覆 4# kofz

呢啲高質資源喺短期內都係要去PT網站搵,PT大概係小/大圈子圍內另行自組過私家BT點對點網路嘅概念。

回覆  kofz

呢啲高質資源喺短期內都係要去PT網站搵,PT大概係小/大圈子圍內另行自組過私家BT點對點網路嘅 ...
Okt04175 發表於 2019-1-7 16:13

晨早係 jpopsuki 會員

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

回覆 6# kofz
有時啲珍貴嘅日本資源未必喺日系PT網站搵到,反而歐美系PT網站有時會有驚喜。

CHX  冇
TTX  1080

回覆  kofz
有時啲珍貴嘅日本資源未必喺日系PT網站搵到,反而歐美系PT網站有時會有驚喜。 ...
Okt04175 發表於 2019-1-10 10:29

有乜好介紹?踢我入會

回覆 9# kofz

我冇PT會員帳號架,啲資源都係朋友開心Share畀我嘅,睇片有時去人哋屋企睇錄影搞掂費時Download。