請教有效 block mytv 廣告方法?

廣告真喺多到火都嚟埋! 我用舊 Asus router N16 點 set 都唔得。請問師兄們用什麽機器和方法有效地 block 廣告? 萬分感謝!

廣告真喺多到火都嚟埋! 我用舊 Asus router N16 點 set 都唔得。請問師兄們用什麽機器和方法有效地 block  ...
清明上河圖 發表於 2019-1-19 10:08

我刷咗Merlin再用koolproxy block既

回覆 2# hdr

小弟對於 刷機 知識近零。請問有冇邊部 router 買返嚟就可以簡單做 setting 去 block 廣告? 又或者坊間有冇幫忙 刷機 服務?謝謝!

揾部 root 咗的 Android 手機 or 電視盒,裝 Adaway,將D 要 block 的 address加落去個 Blacklist 裏面,reboot 之後,share 個 wifi 出去就得     

回覆 4# lotus123

小弟喺用 Lan 去睇  mytvsuper

回覆  lotus123
小弟喺用 Lan 去睇  mytvsuper
清明上河圖 發表於 2019-1-19 13:49

加隻有 Lan port 的 wifi extender     

我刷咗Merlin再用koolproxy block既
hdr 發表於 2019-1-19 11:40

強國closed source firmware,不了

回覆  hdr

小弟對於 刷機 知識近零。請問有冇邊部 router 買返嚟就可以簡單做 setting 去 block 廣告 ...
清明上河圖 發表於 2019-1-19 12:52

先裝merlin,後裝diversion就ok,其實唔難,google is your friend
merlin
diversion

最近一block就部機咩都load唔到了

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

回覆 9# cyberyeah

哇,唔喺掛! 我剛剛先下載咗 Merlin 準備 install 添! 咁點算?