雙 Tuner 高清機頂盒

想搵隻雙 TV Tuner機頂盒, 有沒有介紹?

雙TV Tuner機頂盒目前得magic tv有

想搵隻雙 TV Tuner機頂盒, 有沒有介紹?
ed209 發表於 16/2/2019 20:36

不如 買 2 隻 平+可以錄影 的 機頂盒? 雙 tuners 可能更貴?

雙TV Tuner機頂盒目前得magic tv有
CSR103 發表於 2019-2-16 21:33

不過有雙台同錄限制

我都係買單tuner算了,哩隻HYUNDAI HY-889 掂唔掂?

我都係買單tuner算了,哩隻HYUNDAI HY-889 掂唔掂?
ed209 發表於 2019-2-17 20:26

主要睇你錄得多唔多

同有冇其他要求

Mtv 勝在設定錄影容易

介面設計好

操作簡單

錄出嚟係 ts

唔會自己分割幾份

可以係電腦直接播

其他平價款就冇咁友善

簡單講可能係以上 mtv優點既相反

你接受到就冇問題

magictv...............................有買貴冇買錯

magictv...............................有買貴冇買錯
ccc123 發表於 2019-2-17 20:38

我只係須要錄影時先開來用, 平時通常關機的.
Hyundai 錄影是否一個檔案?試過Prima的分開幾個檔案.

MagicTV 有沒邊隻平的介紹?

我只係須要錄影時先開來用, 平時通常關機的.
Hyundai 錄影是否一個檔案?試過Prima的分開幾個檔案.

Magic ...
ed209 發表於 2019-2-17 20:55

Hyundai / Prima/8仔(同大部份其他牌子),只係同洲套件產品,都係出TRP檔而且只支援FAT32。大過2GB都要分割。

買magic tv, 其他既只會用到火滾