請教 數碼電視放大器有乜嘢好介紹?

之前買咗隻八仔, 用咗三個月度瓜柴

via HKEPC Reader for Android

173 發表於 2019-4-7 22:43

點會咁㗎?買隻金屬鐵殼,人家預備裝線房個種囉,預你24x7x365,十年八載都唔會壞。

點會咁㗎?買隻金屬鐵殼,人家預備裝線房個種囉,預你24x7x365,十年八載都唔會壞。 ...
stephenwong 發表於 2019-4-7 22:52

有無相?

173 發表於 2019-4-7 22:43

屋企用電視放大器無分數碼定模擬。

萬視寶(Maspro)、田中(Tanaka)、Engel大把牌子可以揀。放大器貴極有限,唔好貪平。

回覆 4# 高登阿伯

貪平係淘寶買一入四出,差唔多用三年幾未壞,signal好過萬視寶(用左兩年幾壞左)。
$60 vs $2xx

回覆 3# 173

If you want to buy a cheap model, take a look at Seebest 視貝

放大器用過兩隻萬視寶, 已經用左起碼十年長開 24x7, 未壞過 ! 而家仲用緊 !
當時起初買左隻視貝Seebest先 , 係鴨記買, 唔知係咪次貨, 用左唔夠一星期壞左 ~!
當時唔記得攞單, 丟左算 ! 於是係鴨記買多隻萬視寶用到而家 !

買一般電器舖有買"有線電視放大器"咪得咯,都係做簡單工作,香港D台本身冇咩睇,唔駛咁講究

圖片唔係香港天線插頭,唔好淘,落街走一轉就得