[測試] magic-tv-8000 個系列, 會不會有新一代版本?

問問magic-tv-8000 個系列, 會不會有新一代版本? 好像都好久了. 謝謝.

9000系

巳有 90

9000 系同8000系都唔係同一系列,9000系係 Junior Model

是的,就是沒有,因2020.12就無模擬了, 如買2部8000放在一起, 會不會同時按搖控,2部一起有反應?

回覆 2# ltho3k

9k系冇Hdmi input,駁唔到有線同Now

回覆  ltho3k

9k系冇Hdmi input,駁唔到有線同Now
vaio 發表於 2019-9-1 14:09

9系唔知而家穩定度有冇改善左

之前唔係好掂

仲要加入 hdmi in 錄影功能

可能驚又出問題

所以遲遲都未出新款

問問magic-tv-8000 個系列, 會不會有新一代版本? 好像都好久了. 謝謝.
mohalo 發表於 2019-8-31 09:48 PM

I asked PM the same thing when trading in for the 8000D last year
They said no developmental updates just yet
Also asked about USB3 connection and they said that will be reserved for any 8xxx successor model (but only if newer chipsets support that feature)

BTW 9xxx model is indeed a "junior" model completely different from the 8xxx series in terms of audience and features

我由第一代 mtv5000內置硬盤大機用到 3300。經我介紹親戚朋友加埋超過20部,我屋企都5部。越出越唔穩定。以前高質素高碼率節目多,日本片 韓國片 等等。現在碼數低,冇好片睇。買嚟嗮錢。整部穩定嘅機就咁難嗎?

我由第一代 mtv5000內置硬盤大機用到 3300。經我介紹親戚朋友加埋超過20部,我屋企都5部。越出越唔穩定。以 ...
Midas 發表於 2019-9-1 17:40

佢想搞 dual os 功能

出發點原意係好

一部搞掂

但連最基本既錄播穩定都有問題

越搞越衰

我寧願要單系統既超穩定錄播+高畫質4k upscaling

建議佢參考下人地 openatv os

一樣可以多功能+多addon安裝+超越兩台同時錄影限制

仲有 web介入管理/預錄+ftp server+nfs server

更可以經 apps 收看

或者索性出部可以刷 openatv 既款

香港人 真可憐!