神棒WIFI求救,LOCK綠燈著左係咪壞左?

已解決登入問題
因為手機連WIFI時有一句野,WIFI無網絡重連唔連既問題,我沒理到
要答照連先可以入番192.168.10.1

請問ROUTER下要點SET

我之前已經插左天線,8個台完來係冇SCAN到
係插T個個位?

有冇教學

用另一個瀏覽器入到192.168.10.1
想請問插ROUTER要點SET
連註冊QQ都有問題,唔可以係APP直接註冊,要開電腦註冊

用另一個瀏覽器入到192.168.10.1
想請問插ROUTER要點SET
連註冊QQ都有問題,唔可以係APP ...
bbsunny 發表於 2019-10-18 12:03

或者入官方微信群問

不過因為人數上限

要入左群既人邀請

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

或者入官方微信群問

不過因為人數上限

要入左群既人邀請

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0 ...
kofz 發表於 2019-10-18 13:04

已入,睇下有冇教學先

或者入官方微信群問

不過因為人數上限

要入左群既人邀請

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0 ...
kofz 發表於 2019-10-18 13:04

想問點為之uboot
或者我插lan上到網,可以更新到?
定dl firmware 落電話更新?
唔該ching,個qq群有時傾偈吹水,個群太多資料我連邊樣係更新都唔知係邊
    反而爬hkepc文改到個登入ip

咁可能係 ROUTER 問題

想問點為之uboot
或者我插lan上到網,可以更新到?
定dl firmware 落電話更新?
唔該ching,個qq群有時傾 ...
bbsunny 發表於 2019-10-18 23:14

先入 qq群下載最新 fw

刷機可以唔經 lan

經 wifi 直接連入去刷 fw就得

之後改好內網 ip

咁經 lan連就冇問題

Dtmb接收管理完全靠內置既 tvheadend web介面

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

原來係冇CLICK過STOP USB TS
所以掃唔到台
內聯睇到4個TBB電視,台要就SET下,群主話香港睇到10個
係街連容唔容易SET?
定有冇方法SET OPENVPN

原來係冇CLICK過STOP USB TS
所以掃唔到台
內聯睇到4個TBB電視,台要就SET下,群主話香港睇到10個 ...
bbsunny 發表於 2019-10-19 10:53

頻率需要自己改下

先可以搜齊台

就係wifi神棒硬件能力有限

所以賣家唔預載咁多非必要既野

頻率需要自己改下

先可以搜齊台

就係wifi神棒硬件能力有限

所以賣家唔預載咁多非必要既野

via HKEPC  ...
kofz 發表於 2019-10-19 11:11

我個人能力有限

如果要係街連WIFI    神棒要點做?
我屋企華碩係主ROUTER有VPN,不過我連VPN入去都入唔到WIFI    神棒
我見佢教學要申請DDNS?但係申請DNS會唔會同VPN有一樣問題連唔到入WIFI    神棒

我睇緊你個舊POST
https://www.hkepc.com/forum/view ... p;extra=&page=1