求助:買咗呢個Splittet 一開二

一個直出 now tv畫面有聲有畫,另外一個駁咗落magic TV 8000再上電視有畫冇聲音。 想問下有冇解決方法

一個直出 now tv畫面有聲有畫,另外一個駁咗落magic TV 8000再上電視有畫冇聲音。 想問下有冇解決方法 :ad ...
173 發表於 2021-1-2 16:36

hdmi spitter 一般有粒制 set

聲道輸出

要 passthrough 家定 2.0/5.1.....

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

乜嘢讯号源?

乜嘢讯号源?
hanzawa 發表於 2021-1-2 18:32

我買呢個分線器其實就係想now one有陣時有4k足球賽事。如果我就咁駁上電視部magic TV 8000就錄唔到收費台節目。咁我買呢個嘢就係想如有4k節目嗰陣時就可以利用呢個分線器睇4k直播,另一邊就可以用magic TV 8000錄收費電視高清節目。 但係我駁好之後 8000 出到收費台畫面但出唔到聲音

via HKEPC Reader for Android

我買呢個分線器其實就係想now one有陣時有4k足球賽事。如果我就咁駁上電視部magic TV 8000就錄唔到收費台 ...
173 發表於 2021-1-2 18:52

乜你部NowOne可以同一时间输出兩路节目?

乜你部NowOne可以同一时间输出兩路节目?
hanzawa 發表於 2021-1-2 19:56

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2555945&page=1

hdmi spitter 一般有粒制 set

聲道輸出

要 passthrough 家定 2.0/5.1.....

via HKEPC IR Extreme 4.2. ...
kofz 發表於 2021-1-2 16:59

隻嘢得 auto,mix及copy, 好似冇聲音呢方面較

隻嘢得 auto,mix及copy, 好似冇聲音呢方面較  

173 發表於 2021-1-2 21:19

咁係哩款既問題

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

咁係哩款既問題

kofz 發表於 2021-1-2 21:22

唔經magic tv上splittet係有聲出

Magic TV入面, 將"位流"set做"關閉"試試