網上商台廣播問題

幫親戚部 WiFi Internet radio 入台, RTHK, 新城, 開電視, etc. 都 search 到,但就無商台

部機可以另外直接入 streaming URL,請問應該去邊揾個條 link?

有都係非法
https://www.radio-hk.com

有都係非法
長頸鹿 發表於 2021-11-13 23:24

邊個電台 apps有商台

就會被警告

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

網上商台廣播問題
幫親戚部 WiFi Internet radio 入台, RTHK, 新城, 開電視, etc. 都 search 到,但就無商台
部機可以另外 ...
eniao 發表於 13/11/2021 21:03
以前是可以! 現在 一定 要 用 佢個 台 的 專用 app... 而且 要 login!

以前是可以! 現在 一定 要 用 佢個 台 的 專用 app... 而且 要 login!
toylet 發表於 2021-11-14 00:22

商台用 browser 或 app 聽都唔洗 log in

有都係非法
長頸鹿 發表於 2021-11-13 23:24

因為商台 個 streaming 有加碼?

商台用 browser 或 app 聽都唔洗 log in
eniao 發表於 14/11/2021 00:24
無試.... 真是不需 login? 是 Live 定 重溫(即日?)?

無試.... 真是不需 login? 是 Live 定 重溫(即日?)?
toylet 發表於 2021-11-14 00:26

Live 唔洗,重溫要(付費)

Live 唔洗,重溫要(付費)
eniao 發表於 14/11/2021 00:28
見到了!  Webpage 頂 3 個 大 icons, 無寫是 Live....
"https://www.881903.com/crgovideo?utm_medium=entrancebanner&utm_source=881903.com&utm_source=homepage_header" <--- 不知是乜 format, foobar2000 開不到.... 未試用平板 browser....

多謝 指正/更新!

回覆 9# toylet

Thanks
試唔到唔重要,反正我都唔想親戚聽商台