傻記有30M, 網下爬冇?!

我座樓傻記都有30M la, 網下爬仲未有!     

係未做生意嫁!     

= = ~好多地方都無啦~有乜出奇

好彩我果度有bb100姐

原帖由 henrywho 於 2008-12-14 21:27 發表

係未做生意嫁!     

可能佢做B2B生意呢.....賣哂俾傻記

你知唔知老電起部機係座大樓度
係大工程過和仔V2多多聲

原帖由 dk885 於 2008-12-15 00:38 發表
你知唔知老電起部機係座大樓度
係大工程過和仔V2多多聲

有幾大工程?

老電20幾年前舖果D係電話線(銅線),
分開兩層黎講,
第一層: 由各區電話機樓去到每棟大廈電話機房, 要掘開馬路同行人路, 好似和仔同HKXN咁, 問題唔大。

第二層: 由每棟大廈電話機房再上每個單位,
一係跟返條舊路(跟返以前條電話銅線), 師傅要同你係牆上鑽開幾個窿放返條線入屋, 如果屋企多雜物, 都咪話唔大工程。

一係同你揾位放條新線落去(即係放棄果個舊插座), 要安過個插座, 分分鐘要$。

原帖由 tvcc 於 2008-12-15 15:02 發表
老電20幾年前舖果D係電話線(銅線),
分開兩層黎講,
第一層: 由各區電話機樓去到每棟大廈電話機房, 要掘開馬路同行人路, 好似和仔同HKXN咁, 問題唔大。

第二層: 由每棟 ...

做客邊理得咁多,我地只會理點解人地有bb100 你冇
點解一定bb100可以用cat5入,你係都要行光纖,裝又煩,又有一大舊野係屋企..

光纖?  30M VDSL2 ... not 銅線 from 機房 to 單位 mei?

仲以為老字號喥喥都有佢覆蓋添.........

原帖由 henrywho 於 2008/12/14 09:27 PM 發表

係未做生意嫁!     

有名你叫網上爬架啦
又話 好多 1000M+ 光纖
得淡笑 !

根本就係無心做
連 3G HSPDA 都唔足速 , 只係比 ADSL 6MB 好少少
住宅我無得選擇就 無計
PC Anywhere 如果唔係 簽左 Contract 我想提早 CUT 鬼左佢