勞工處互動就業服務網頁上唔到

我個fd係用和記,之前都冇事,最近兩個月開始上唔到勞工處互動就業服務,其他任何網頁都冇問題,就算勞工處其餘網頁一樣正常,偏偏係互動就業服務唔得,各位有冇辦法幫幫我個fd,thx you

試下打ip入唔入到?
http://202.128.242.22/

得0既,system32\drivers\etc入面個「hosts」用notepad開,
加入一行:
「202.128.242.22     www.jobs.gov.hk

原帖由 Kuso 於 2008-12-16 00:35 發表
試下打ip入唔入到?
http://202.128.242.22/

得0既,system32\drivers\etc入面個「hosts」用notepad開,
加入一行:
「202.128.242.22     www.jobs.gov.hk

c hing,多謝你先,試過哂好多方法,包括你個方法都唔得,甚至重裝windows都係咁

上網search過,原來好多人都有咁既問題

我依家上到喎,不過好慢
會吾會地區問題

原帖由 星夜海 於 2008-12-16 01:14 發表
我依家上到喎,不過好慢
會吾會地區問題

我自己都上到,我個fd就唔得

原帖由 applydaily 於 2008-12-16 01:17 發表

我自己都上到,我個fd就唔得

會神奇
佢係咪同你同一區

原帖由 星夜海 於 2008-12-16 01:21 發表

會神奇
佢係咪同你同一區

唔同區

你可以試下在Internet Explorer工具例上, 按工具
選網際網路選項→安全性→ 在 信任的網站 打上勞工處網站的網址→ 按確定→ 再關閉Internet Explorer
之後再開過一個Internet Explorer, 打上勞工處網址, 應該就可以瀏覽
可能你個FD set左個權限入吾到,我好耐之前都試過

原帖由 星夜海 於 2008-12-16 01:27 發表
你可以試下在Internet Explorer工具例上, 按工具
選網際網路選項→安全性→ 在 信任的網站 打上勞工處網站的網址→ 按確定→ 再關閉Internet Explorer
之後再開過一個Internet Explorer, 打上勞工處網址, 應該就可以瀏覽
可能你個FD set左個權限入吾到,我好耐之前都試過

新window都冇set過任何野,不過都thx you c hing 你,我叫佢試下