用IMS無端端上唔到網

本身用linksys router.....昨天router connect 唔到...長期show "fail to connect POPPE server"
之後打去1833833,佢叫我直駁電腦試,都係connect唔到 (show error code 678) ,而modem wan 燈長期閃下閃下.......佢地一直話線路無問題.....

今晚先有師傅上來睇.....都唔知係咪modem死...唉...

原帖由 wokin 於 2008-12-19 11:53 發表
本身用linksys router.....昨天router connect 唔到...長期show "fail to connect POPPE server"
之後打去1833833,佢叫我直駁電腦試,都係connect唔到 (show error code 678) ,而modem wan 燈長期閃 ...

邊款 modem
有時熄佢幾分鐘再開又得返

好似係 ex7822+
試過幾次了....再開翻一陣...個wan 燈又開始閃....

頭先師傅提早來咗換咗個 DB-180 modem

原帖由 wokin 於 2008-12-19 13:49 發表
好似係 ex7822+
試過幾次了....再開翻一陣...個wan 燈又開始閃....

頭先師傅提早來咗換咗個 DB-180 modem

無舊款 NEC / Arescom??

我都是, 我個, MODEL..... 3110,

又是好似你的情況,

原帖由 littlekp 於 2008-12-19 21:35 發表

無舊款 NEC / Arescom??

我用18m, 舊款 NEC 得咩

原帖由 wokin 於 2008-12-20 01:15 發表

我用18m, 舊款 NEC 得咩

你都無講