有冇 ching 玩 過 tomato dual wan firmware

如題~

我試過玩 大 6 d dual wan firmware 冇個得~

有冇 ching 玩過呢~

原帖由 gut1983 於 2008-12-19 20:31 發表
如題~

我試過玩 大 6 d dual wan firmware 冇個得~

有冇 ching 玩過呢~

多數router都係得一個wan
點dual??

邊隻dual wan router可以用tomato ?

you mean DIY (PC) router?

原帖由 akg 於 2008-12-20 00:35 發表
you mean DIY (PC) router?

DIY PC Router cant use Tomato

如果只係自己係個router到行script令到router可以支援dual wan. 唔止tomato得, dd-wrt都得.

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=13869

不過我自己冇玩/試過.

原帖由 wa2000 於 2008-12-20 01:19 發表
如果只係自己係個router到行script令到router可以支援dual wan. 唔止tomato得, dd-wrt都得.

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=13869

不過我自己冇玩/試過.

用port 4 做WAN2又幾過癮喎
不過有無巴打試過真係得
同埋可以幾大流量左右
因為我用開萬幾二萬條connections

[無聊一問]可以用晒四個port做WAN而Wan Port轉做Lan Port嗎? 行四條Cat6線(1000MB) 出一部電腦[/無聊一問]

原帖由 回憶是很痛苦 於 2008-12-20 02:20 發表
[無聊一問]可以用晒四個port做WAN而Wan Port轉做Lan Port嗎? 行四條Cat6線(1000MB) 出一部電腦[/無聊一問]

轉三個留一個lan port唔係做少好多野嗎
仲有.......1Gbps LAN 既 Router 又支援 Tomato少之又少

....DD-WRT 都玩到咩~ 但係我而家用緊 tomato @ wr850 都好 stable 0下