電話問過兩間寬頻~

和記寬頻唔到
但佢有6m寬頻提供(應該是租用pccw??)
價錢$130 x24個月合約

香港寬頻
bb25 $168 x24個月合約
bb100 $22x x24個月合約

我自己本身用緊pccw $162 6m
搬屋後冇理由有和記$130唔用
仲用pccw$162.....???
問題係心思思又想試下bb25~
但驚佢會成日斷線.........???

原帖由 不良牛 於 26-12-2008 23:46 發表
和記寬頻唔到

香港寬頻

HKBN一定好過和仔~~
HKBN穩定程度同IMS差唔多
只係兩者既價錢同出海速度既分別

原帖由 不良牛 於 2008-12-26 23:46 發表
和記寬頻唔到

6M 和記寬頻會唔會係 ADSL ?   upload ...

和記寬頻唔到

香港寬頻

情況同你一樣,用緊pccw,hkbb offer 168既plan only。

和記我都唔用,同您一樣驚驚地,見好多人話成日斷線,要捱成二十四個月,真係好難頂~~
我用開PCCW 6M($150)...覺得好慢,尤其是夜晚上,都唔知機慢定點...~~
見有BB100,價錢都吸引...二十四個月$199,仲有送高清解碼,當解碼要一千,扣番個解碼大約$15x...同我現在差唔多,於是轉..其實都有少少驚驚地...驚佢唔掂,但用左成三個半月,真係唔錯....一次都冇斷過...~~可以安心少少~~

即係香港寬頻bb25都好穩定~
其實出海分別有幾大呢~?
唔會得幾十k下載掛?
仲有香港寬頻個技術是否固定ip??
thx~

...
香港寬頻
...

請問 bb25 $168 係咪包埋 bbtv 免費台 & 電話?

原帖由 阿丹 於 2008-12-28 08:26 發表

請問 bb25 $168 係咪包埋 bbtv 免費台 & 電話?

祇係上網~
好似要bb100先可以加電視台計畫??

m先打去pxxw諗住做強行終止服務(冇合約)
一輪交涉之後.............
$176月費x15個月合約+$600惠康現金卷
即是變相每月$136

計劃內容
8m(本身用緊6m)+wifi服務(電話亭果d)+wifi router(屋企用)+usb sim卡手指(唔用唔洗錢~用就每日計$18)