回覆 5991# 的帖子

未必! 因為那部Skypephone沒有WiFi!

回覆 5993# 的帖子

不是USB的Skypephone, 是行3G!

原帖由 ktchan 於 2009-12-3 00:26 發表
你用部3 skypephone果時係唔係成日都打唔出?部機有冇有時用用個劃面會返轉左.要reboot至正常?

好少用! 因為長駐深圳工作, 而且有中國移動全球通一卡多號 (公司出的).

回覆 6010# 的帖子

yhfung兄, 你說的SIP over GSM是不是指SIP over GPRS/3G?

回覆 6012# 的帖子

3G效果不錯! 只是我部Nokia N95不爭氣, 容易hang機reboot! yhfung兄, 你部Nokia E63應該也可以用SIP over GPRS/3G!

回覆 6017# 的帖子

我部Nokia N95是用中國聯通3G卡.

原帖由 yhfung 於 2009-12-6 20:47 發表

我也搞不懂我的神州行“零月租”卡就是不行?每次上的时候,它都问我WLAN的Access Point是什么?

角色

神州行有GPRS功能!
http://www.gd.chinamobile.com/ea ... nternet/02,52.shtml

原帖由 tracker 於 2009-12-8 11:18 發表
你試過用聯通WCDMA + SIP 打電話?

我朋友就試過reg. fail (應該係block 5060)

我試過都是reg. fail!

回覆 6144# 的帖子

會不會是人仔台跟中國聯通3G一樣block了Port 5060? 試試改用其他Port再試試!

回覆 6152# 的帖子

我都想有部iPhone!