原帖由 yhfung 於 2009-2-4 01:12 發表

能詳細說說嗎,可能其他member會有非常大的興趣。

角色

使用軟件: softether
功能很大, 可以透過ssh, direct port, proxy來連接vpn server
公司就 算有firewall都奈你不可.......只要有443 port開通就可以

原帖由 madcow 於 2009-2-4 01:08 發表

L3 CISCO SWITCH ...... 幾餅o野一隻

我諗住買2手...or 3手...還掂有cco..唔怕

原帖由 lamsoft 於 2009-2-4 01:16 發表

使用軟件: softether
功能很大, 可以透過ssh, direct port, proxy來連接vpn server
公司就 算有firewall都奈你不可.......只要有443 port開通就可以

443...用ssl port?

原帖由 kitho 於 2009-2-4 01:19 發表

443...用ssl port?

443 HTTPS SSL SHA1/MD5加密...
firewall無法知道內裡數據是甚麼~

原帖由 lamsoft 於 2009-2-4 01:09 發表
家裡有使用VPN, 但主要用途用來破解防火牆, 透過443 port來進行其他通訊 :P

我都用緊 , 不過唔好太揚, D NETWORK ADMIN唔係傻架

比pptp好, pptp過唔到proxy ..

原帖由 出入平安 於 2009-2-4 01:26 發表

我都用緊 , 不過唔好太揚, D NETWORK ADMIN唔係傻架

比pptp好, pptp過唔到proxy ..

咁佢會知係softether既data,  但至少data encrypted, 唔知入面係乜..

原帖由 lamsoft 於 2009-2-4 01:32 發表

咁佢會知係softether既data,  但至少data encrypted, 唔知入面係乜..

不過免費版softether好似不再提供了

原帖由 lamsoft 於 2009-2-4 01:32 發表

啊?
呢隻我又未用過~~我用過一隻豬 IPIG

乜都好易SET