和記10m + buffalo WHR-G300N (多謝俾俾意見)

我想買部netbook-NC10,本身有部pc,想問如果用WHR-G300N好唔好?請問係咪唔係隻隻router都可以用和記10m上網?或有冇更好的推介?BUGET $300-$400

原帖由 ABC4400+ 於 2009-2-9 17:32 發表

和記用得" 你上去buffalo官網睇!另外,幾多mb都用到。

我昨天買了 $380 G300N
好易安裝。
我用緊HKBN 25MB,上網speed無問題

我都係等緊部nc10 = = "

呢位師兄, 你係邊到買嫁? 我見好多地方都無貨......

原帖由 momochai 於 2009-2-9 17:24 發表
我想買部netbook-NC10,本身有部pc,想問如果用WHR-G300N好唔好?請問係咪唔係隻隻router都可以用和記10m上網?或有冇更好的推介?BUGET $300-$400

我自己都係用和記10 mb 加router
ok 無問題,無話唔夾

HK$370 @ Wan Chai 298.
I use i-cable and setup with 10 minutes.
Please refer to installation manual

http://support.hornington.com/kb/question.php?ID=338

我見到黃金都係賣390-399...

原帖由 passby 於 2009-2-9 20:36 發表
我見到黃金都係賣390-399...

值唔係最低價
最低都係hkepc 既brother  報料^^

我又見到有部 linksys-WRT54G2 幾靚, 速度得54Mbps, 但其實我只係用10m寛頻, 係咪同用300Mbps的router冇分別呢??

原帖由 momochai 於 2009-2-10 22:05 發表
我又見到有部 linksys-WRT54G2 幾靚, 速度得54Mbps, 但其實我只係用10m寛頻, 係咪同用300Mbps的router冇分別呢??

你同屋企入面 o既機傳 file 就會見到分別架啦

原帖由 momochai 於 2009-2-10 22:05 發表

如果可以緊係買隻快啲既router 喇