窮人救星 7日仙 Linksys RT41-BU Router

上個星期日,因為我等唔到個Zyxel NGB-460N router,結果去高登某店買左隻LINKSYS RT41-BU Wired Router(聲稱工程版),呢個Router只值78元(領x賣120元),個盒已經無左個包裝盒,買時連powercord都差d漏左俾我
個樣

個盒真係無咩野
配件如下:
一條POWER CORD
一個12V 1.25A牛牛
一隻E-BLUE CD-R(DRIVER 碟)
一張保養卡(印了DAE SHIN公司提供一年保養)

用此router一定要用此cd來安裝才可以使用,唔係就連唔到線
我的窮人爛硬件
一張10/100 LAN CARD
DS-207+  (FTP)

ISP: HKBN BB25

FTP DL test 7.74MB/s

FTP UL test  4.78MB/s

呢隻router個簡陃介面
有jumbo frame 1500(1.5k)

在router 行bb25的速度,竟然快過師傅用notebook直駁

其他野遲d再test下

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

1.5K係正常既packet size,何來jumbo frame?

隻牛牛系咪原裝呢?

原帖由 Mr.Tom 於 2009-3-9 20:37 發表
隻牛牛系咪原裝呢?

YES

有冇得 flash ddwrt , 有仲爽呀

唔明既然有 WEB INTERFACE, 點解要CD.

原帖由 chpyeung 於 2009-3-9 21:59 發表
唔明既然有 WEB INTERFACE, 點解要CD.

我唔知點解,我原先都係扮聰明即用,都係用唔到,可能隻cd幫我設定左d野,而我無設定到

原帖由 上水首富 於 2009-3-9 21:07 發表
有冇得 flash ddwrt , 有仲爽呀

我在官網中找不到支援的資訊

回覆 1# 的帖子

既然等唔到又唔係長用

就買隻2手,或者新高登果d係幾十蚊
問朋友借隻都得

DS207+應該唔算是窮人裝備了。
hoho
多謝分享。

個速度好似麻麻地喎不過,207+應該快d,是不是無行glan有關?

原帖由 pbodq 於 2009-3-10 16:58 發表
既然等唔到又唔係長用

就買隻2手,或者新高登果d係幾十蚊
問朋友借隻都得

78元都平過二手啦,我配個牛牛都唔止呢個價位啦

用完仲可以賤賣出去,平過都有幾十執回來啦