有無wireless router係dual wan+usb port?

改firmware之後support到都算, 最好唔好太貴喇

原帖由 foreverkiller 於 2009-3-10 17:47 發表
改firmware之後support到都算, 最好唔好太貴喇

呢個問題之前好似有人問過,  Vigor 2820N 可以做到你要求, 不過價錢就未必係你要求喎

原帖由 bubblestar 於 2009-3-10 17:50 發表

呢個問題之前好似有人問過,  Vigor 2820N 可以做到你要求

成$2000
其實無ADSL都ok

原帖由 foreverkiller 於 2009-3-10 17:54 發表

成$2000
其實無ADSL都ok

Vigor 2910 啦!  不過價錢你都會話貴, 佢好似無ADSL

要符合你全部要求的, 我都想要, 有就請POST上來,.  THANKS

原帖由 bubblestar 於 2009-3-10 17:59 發表

Vigor 2910 啦!  不過價錢你都會話貴, 佢好似無ADSL

要符合你全部要求的, 我都想要, 有就請POST上來,.  THANKS

我記得有人話過可以改fw行dual wan, 不過唔知有無d可以插埋usb

原帖由 foreverkiller 於 2009-3-10 18:01 發表

我記得有人話過可以改fw行dual wan, 不過唔知有無d可以插埋usb

改FIRMWARE都好似聽過, 但USB就......., 如果你部機有USB PORT, 就唔使改啦, 如果無的話, 唔通你用LAN PORT轉USB PORT?? 暫時未有所聞, 要請其他高手俾意見至得

原帖由 foreverkiller 於 2009-3-10 18:01 發表

搵部有usb port 既router
改做dd-wrt
咁咪搞掂晒lor

dual-wan wo
如果你其中一個寬頻是行xDSL,你可以選那些(正式既)3G router
例如:一個hkbn/i-cable,一個netvigator
Model: Billion 7402GXL

如果想要一個普通既dual-wan, Asus有一部RX3042H
假若你要無線,在加AP
N制式AP最抵玩,PCI MZK-W300NH

原帖由 cyruschan112 於 2009-3-10 20:41 發表

搵部有usb port 既router
改做dd-wrt
咁咪搞掂晒lor

就係問緊邊隻可以囉

我見Tomato Mod有Dual-wan+VPN(PPTP)+USB, 你用google大神找找, 睇吓support那一個router.