原帖由 foreverkiller 於 2009-3-12 23:38 發表

爛3都上到5xxKB/s

請問你係用邊張 network card?

原帖由 winfield 於 2009-3-12 23:41 發表

請問你係用邊張 network card?

Just E169G

Yes, HKBN is very very slow recently especially in day time. I am using BB100 and the response is just like a dial up line. Any brother like what happen?

所以我都轉返去netvigator, 真係頂唔順, 睇到個討論區成堆人投訴左幾個月都唔改善, 唉

投訴都無用,出海係勁差!
我用緊bb25,每逢BT時,BT下載的速度就算只有幾十KB/s,再去其他網站就慢到一、二分鐘先入到網頁,有時仲會等候太耐就話網頁出錯!
我係公司用PCCW,一路BT下載,一路入網站都無問題,雖然係會比平時慢D,但就唔似HKBN甘樣!
所以今年9月中到期時,就會cut左HKBN,轉用PCCW 30M。如果PCCW 30M太貴的話,就唔用住,反正公司離屋企近,返公司上!

HKBN 真係咁差?我仲想轉 BB100,諗諗下都係續約 PCCW 好

原帖由 阿丹 於 2009-3-13 09:37 發表
HKBN 真係咁差?我仲想轉 BB100,諗諗下都係續約 PCCW 好

本地借o野真係好快,1.xGB日劇,15分鐘內攪掂

原帖由 rickywk 於 2009-3-12 23:13 發表
出海慢到想死,去BB100 Forum投訴,真係想佢回水!
連我條後備水喉: 3-HK HSDPA都快過佢呀!

點先叫慢??

BB寬頻一向出海無咩保證唔係太過份投訴唔到,最少都好過I-CABLE,PING去台灣都可以2XXMS,仲可以話無事,唯獨I-CABLE一個有咁"快"

原帖由 G-核戰機 於 2009-3-13 09:45 發表

點先叫慢??

BB寬頻一向出海無咩保證唔係太過份投訴唔到,最少都好過I-CABLE,PING去台灣都可以2XXMS,仲可以話無事,唯獨I-CABLE一個有咁"快"

D/l一個PDF,我用爛3 HSDPA扯完,HKBN先得1/3