原帖由 ladywater 於 2009-3-13 08:28 發表
投訴都無用,出海係勁差!
我用緊bb25,每逢BT時,BT下載的速度就算只有幾十KB/s,再去其他網站就慢到一、二分鐘先入到網頁,有時仲會等候太耐就話網頁出錯!
我係公司用PCCW,一路BT下載,一路入網站都無問題,雖然係會比平時慢D,但就唔似HKBN甘樣!
所以今年9月中到期時,就會cut左HKBN,轉用PCCW 30M。如果PCCW 30M太貴的話,就唔用住,反正公司離屋企近,返公司上!

唔係波...我dl動晝,日劇 1xxmb - 5xxmb  都係1分鍾到3分鍾BT攪掂

原帖由 ladywater 於 2009-3-13 08:28 發表
投訴都無用,出海係勁差!
我用緊bb25,每逢BT時,BT下載的速度就算只有幾十KB/s,再去其他網站就慢到一、二分鐘先入到網頁,有時仲會等候太耐就話網頁出錯!
我係公司用PCCW,一路BT下載,一路入網站都無問題,雖然係會比平時慢D,但就唔似HKBN甘樣!
所以今年9月中到期時,就會cut左HKBN,轉用PCCW 30M。如果PCCW 30M太貴的話,就唔用住,反正公司離屋企近,返公司上!

你用住宅寛頻同商業寛頻比?:funk: 你公司俾幾多月費,你屋企又俾緊幾多先......

原帖由 timmy0007773 於 2009-3-13 10:17 發表

唔係波...我dl動晝,日劇 1xxmb - 5xxmb  都係1分鍾到3分鍾BT攪掂

你好彩DL D 野有HKBN用戶做種.你DL的美國或歐洲的Files.你唔"媽媽聲"就奇.

原帖由 MirageKnight 於 2009-3-13 11:04 發表

你好彩DL D 野有HKBN用戶做種.你DL的美國或歐洲的Files.你唔"媽媽聲"就奇.

有日本種都Ok,歐美就真係跳樓

原帖由 rickywk 於 2009-3-13 09:41 發表

本地借o野真係好快,1.xGB日劇,15分鐘內攪掂

local broadband

原帖由 keiths 於 2009-3-13 11:10 發表

local broadband

講明係HKBN.淨係HK先得.OVERSEA 等於食umm umm

原帖由 MirageKnight 於 2009-3-13 12:11 發表

講明係HKBN.淨係HK先得.OVERSEA 等於食umm umm

日、台都仲Ok,呢幾日歐美就食晒umum

bb25都唔足25Mb,upload得11.7Mb
其實正唔正常?
我用緊dl-604 router
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 rickywk 於 2009-3-13 09:48 AM 發表

D/l一個PDF,我用爛3 HSDPA扯完,HKBN先得1/3

點會這怪奇怪
阿水屋企用和仔
一夜 九pm 後
出海就好慢

原帖由 阿水 於 2009-3-13 13:36 發表

點會這怪奇怪
阿水屋企用和仔
一夜 九pm 後
出海就好慢

因為佢俾和仔九點後仲慢...死未...