原帖由 ngreg 於 2009-3-13 10:23 發表

你用住宅寛頻同商業寛頻比?:funk: 你公司俾幾多月費,你屋企又俾緊幾多先......

唔好以為住宅寛頻同商業寛頻相差好遠先得嫁!
我兩年前,屋企同公司都係用PCCW,我試過我屋企的Login Name、PWD,可以係公司上到網,如果係用唔同機樓,內部有分開屋企同公司,會唔會上到?
有分別的,應該只會係專線、普通用,住宅同商業的分別只係你所位處的大廈屬邊一類!

原帖由 阿丹 於 2009-3-21 08:19 發表

又話有八成寬頻速度保証既?

你放心喎,就算個天跌落黎
佢都保證你連到線去 hkix
除非全部用戶同一時間扯爆佢條線啦

原帖由 kwm2000 於 2009-3-15 12:03 發表

仲要二月提升過 :funk:

最大問題係歐洲+美洲得2.6G:funk:

原帖由 上水首富 於 2009-3-21 09:02 發表

請問圖中左邊果條紅線係去邊 ? 冇數值的....

純粹視覺效果,感覺似四通八達

原帖由 mh使者 於 2009-3-21 20:30 發表

最大問題係歐洲+美洲得2.6G:funk:

可能要自資興建海底電纜先解決到

very disappointed on HKBN oversea speed
usually get below 20 kb download speed to oversea website at night

原帖由 小平 於 2009-3-21 10:55 發表

我是旦UP個數咋
正常要幾多架?

$300

個個都要幾mb幾mb咁bt,王維基跳樓都唔掂
我認為好多地區已經到達飽和程度,求過於供情況,其望hkbn可以盡快改善
至於出海..........平心而論其實唔係慢
係根本連唔到

原帖由 gluestick 於 2009-3-23 10:16 發表
我認為好多地區已經到達飽和程度,求過於供情況,其望hkbn可以盡快改善
係根本連唔到

yes,出海online Game慢到無朋友

原帖由 gluestick 於 2009-3-23 10:16 發表
係根本連唔到

我好鍾意你最後果句