[已修復] PCCW 連唔到台灣巴哈主頁, 更加 login 唔到......變左啞巴 !!

更新 : 已修復

http://www.gamer.com.tw/
只係入到forum 同 bbs
但去唔到主頁, 狂 timed out
又 login 唔到成為會員..........即係啞左一樣
我用 PCCW 8M

網路連線逾時
伺服器 www.gamer.com.tw 花了太久時間還是無回應。
指定的網站一直沒有回應,瀏覽器已停止等待。
* 該網站可能暫時流量過高? 請稍候再試。
* 無法瀏覽其它網站? 請檢查網路連線。
* 電腦有開防火牆或 Proxy? 請確定這些設定是否正確。
* 仍有其它問題? 請洽詢你的網路管理員或網路提供者(ISP)。

唔知咩問題成日上唔到=.=
可能我用FIREFOX

原帖由 ABC1232008 於 2009-3-22 18:06 發表
唔知咩問題成日上唔到=.=
可能我用FIREFOX

我o岩o岩用 IE8 試左都唔得 la ..........唉  

可能巴哈真係樹大招風, 又被人 hack la..........
但係台灣D 人又發到言.........
可能有D 野令到佢 ban 哂外國 IP 了......... 唉

原帖由 EOS 於 2009-3-22 18:13 發表
無事啊, 好正常 (我無 login acc 試唔到 login)

HGC @ 18:10 龜速出海

me too
hkbn bb100 ok

我還以後又好似上次咁比大陸人hack

我又 tracert 去 www.gamer.com.tw
後尾果D 全部 Request timed out
唔通 PCCW 出事..........

我呢期Ping yahoo.com / netvigator.com 都有packet loss!
我係用netvigator

原帖由 sing 於 2009-3-22 18:24 發表
我呢期Ping yahoo.com / netvigator.com 都有packet loss!
我係用netvigator

你用 netvigator 去唔去到 www.gamer.com.tw ?
可能 PCCW 有部份線瓜左 ??????