用EDGE比EEEPC上網

諗住用人仔既無限plan比部eeepc上下網
如果普通上下EPC check下E-mail夠唔夠用
買modem的話有無話邊隻會快D

EDGE   
max 30 KB, check email maybe okey, but surf internet may be too slow
HSDPA plan will be better choice if use internet a lot

人仔上網慢,但勝在平
如果想快,申請 HSDPA 的話
選 Smartone / 網上行
唔好選 3HK

原帖由 mt0079 於 2009-3-30 19:38 發表
EDGE   
max 30 KB, check email maybe okey, but surf internet may be too slow
HSDPA plan will be better choice if use internet a lot

無錢
都係e-mail為主

齋上網check mail, msn都ok, 睇網可以接受啦, 當然如果load圖多既話就會慢好多, 如果用hsdpa既話smartone係穩定d同平, 但要留意返p2p, bt唔支援, 仲有其他限制.

原帖由 bigcactus 於 2009-3-30 20:21 發表
齋上網check mail, msn都ok, 睇網可以接受啦, 當然如果load圖多既話就會慢好多, 如果用hsdpa既話smartone係穩定d同平, 但要留意返p2p, bt唔支援, 仲有其他限制.

都係會用人仔的無限plan
上台定用儲值卡著數?

原帖由 pampam 於 2009-3-30 20:23 發表

上台定用儲值卡著數?

modem 都要成 K

原帖由 金比 於 2009-3-30 20:25 發表

modem 都要成 K

我諗買個平平支援edge就得

原帖由 pampam 於 2009-3-30 20:23 發表

上台定用儲值卡著數?

儲值卡著數...
儲值卡己經比小$12牌照費..
增值仲要有優惠...一次過增值$300會有$430面值..
所以用儲值卡跟本唔洗$98一個月...

原帖由 kc0827 於 2009-3-30 20:35 發表

儲值卡著數...
儲值卡己經比小$12牌照費..
增值仲要有優惠...一次過增值$300會有$430面值..
所以用儲值卡跟本唔洗$98一個月...

咁就抵玩