今日問了3 流動寛頻

送modam, 98月費 包50m,其後每kb $0.01(一仙),上限$188, 有7.2m下載及2m上載,sales話基本冇鎖任何服務(包括bt,p2p)),比家居用寛頻還快(6m下,500k上),但要包簽24個月.
有冇師兄使用中..
比點意見,Thank

原帖由 wcyaa 於 2009-4-13 12:32 發表
送modam, 98月費 包50m,其後每kb $0.01(一仙),上限$188, 有7.2m下載及2m上載,sales話基本冇鎖任何服務(包括bt,p2p)),比家居用寛頻還快(6m下,500k上),但要包簽24個月.
有冇師兄使用中..
比點意見,Thank

"比家居用寛頻還快" 可圈可點

原帖由 mad scientist 於 2009-4-13 12:35 發表

"比家居用寛頻還快" 可圈可點

如果你屋企用PCCW 6M,
3仔HSDPA upload 真係快過 PCCW

用左一個月, 感覺良好

原帖由 癲羊 於 2009-4-13 12:50 發表

如果你屋企用PCCW 6M,
3仔HSDPA upload 真係快過 PCCW

用左一個月, 感覺良好

我就用左10個月, 遲下你就知

原帖由 mad scientist 於 2009-4-13 12:54 發表

我就用左10個月, 遲下你就知

有什麼問題......

我重有1個月就1年, 可以cut約  不過原因係我$328個月...同埋唔係我名..所以cut, 之後先自己join番$188+12
我覺得平時係office用都ok既~ 300KB/s上落~ 睇ppstream幾好, 打機有d lag, 上網就差唔多, 出海睇網有d慢, 唔建議取代家用寬頻~ 我隻係e169 modem
以而家黎講~~ 睇晒咁多我都係覺得3好d- -價錢同應用方面3HK o岩駛d,  smartone 限制多/pccw貴/1010 新o個隻未試過= =

樓上應該係指個speed有時會好龜速, 比人鎖速= =

3係成日都會比佢鎖速= =
我個fd就係咁 日日下午都鎖
要成日打電話去投訴

原帖由 wcyaa 於 2009-4-13 12:32 發表
有冇師兄使用中..
比點意見,Thank

e-zone 話 :
如超過上限 ,
月費總數正確系 : $98  + $188 + $12 = $298

原帖由 superman88 於 2009-4-13 23:14 發表

e-zone 話 :
如超過上限 ,
月費總數正確系 : $98  + $188 + $12 =  $298

no

$98 +$12 = $110 is the minimum charge if < 50MB in that month

max. charge is $188 + $12 = $200

原帖由 mad scientist 於 2009-4-13 23:23 發表

no

$98 +$12 = $110 is the minimum charge if < 50MB in that month

max. charge is $188 + $12 = $200

Really? 網度見唔到尼個plan 既?
http://www.three.com.hk/website/ ... 710594&lang=chi