想買隻dual wan router買linksys rv042好定draytek 2910好呢

可吾可以比點意見, thanks.

原帖由 yhfung 於 2009-4-13 16:39 發表
不用想!Draytek!我有Draytek Vigor 2930n 和 2200E Plus。两个买来专破大陆长城网——L2TP over IPSec。

角色

唔計dual wan 2910同2200e會唔會差好遠呢???我都係用黎vpn的.

己經有一隻2910g係大陸用緊, 諗緊香港呢邊買邊隻好

thanks.

原帖由 yhfung 於 2009-4-13 17:06 發表

如果你已经有Draytek, 买同一系列比较好!听我说买Draytek,然后用L2TP over IPSec 破网!不是用普通的PPTP!!!

角色

明白, 但我香港用唔到dual wan得一條line, 有無必要買2910呢, 定買2200e, 硬件上分別大嗎???

thanks.

原帖由 superxp 於 2009-4-13 16:37 發表
可吾可以比點意見, thanks.

論CPU效能,Linksys RV042較高

論功能及用途,Draytek 2910較佳

原帖由 superxp 於 2009-4-13 17:09 發表

明白, 但我香港用唔到dual wan得一條line, 有無必要買2910呢, 定買2200e, 硬件上分別大嗎???

thanks.

以現時標準黎睇,Draytek 2200E Plus無論在效能或功能上都有d過時,建議買2910

thanks idolclub同埋yhfung既suggest, 己經多隻2910g了

請問买来破大陆长城网——L2TP over IPSec
Draytek Vigor 2930n 和 2820n, 性價比那部較佳?
謝謝。