請教460N散熱方案

屋企部460N放係廳度,到左summer果然熱到輕機,時不時要reboot或者休息!
其實除左呢個問題(都好大問題),我都對佢幾滿意。
想係度請教下有冇高人教下路等小弟可以幫佢加強下個散熱!多謝!
有相就更加好啦

好似咁

成個擺左係鐵架度....
如果有效又幾方便哦
我都發現部機底部好鬼熱,你呢個方法係埋主要幫助佢個底部導熱?

原帖由 hkepctrial 於 2009-6-7 08:46 發表
成個擺左係鐵架度....
如果有效又幾方便哦
我都發現部機底部好鬼熱,你呢個方法係埋主要幫助佢個底部導熱?

試下咁做

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 Qookei 於 2009-6-7 09:13 發表

試下咁做

抽氣好D 定係吹氣好D呢 師兄

原帖由 hkepctrial 於 2009-6-7 09:28 發表

抽氣好D 定係吹氣好D呢 師兄

吹氣好D

我諗住用把USB風房吹佢 吾知會夠力

原帖由 hkepctrial 於 2009-6-7 12:14 發表
我諗住用把USB風房吹佢 吾知會夠力

其實有風吹住已經涼好多啦~~~
如果你放ROUTER的位置放唔到鐵架,可以試下用廁紙筒
平均將CUT開四份
再墊起部ROUTER

如果你想搵風扇吹,可以試下用買條USB-3PIN的線
咁就可以用番機箱的風扇吹

Try this! It never hang. I used it BT, watch movie, web cam record in& out to NAS. no problem! Just add a heat sink on bottom
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 willng911 於 2009-6-7 12:27 發表
Try this! It never hang. I used it BT, watch movie, web cam record in& out to NAS. no problem! Just add a heat sink on bottom

呢個方案我幾鍾意,請問呢你個heatsin係埋買嫁,另外heatsin同460n連接的地方有冇擦散熱膏?
呢d heatsin 有冇得買嫁