遲d要搬屋,仲有成1年幾寬頻約,點好?

用緊新世界
一提起搬屋就煩,仲有1x個月1年有多既長約,搬要俾$5xx,cut約就要一次過俾每月$170 x 一年咁多既月費
新屋係香港仔中心有和記等10M寬頻,沒有BB1XX香港寬頻覆蓋

原帖由 gl5900as 於 2009-6-8 07:11 PM 發表
用緊新世界
一提起搬屋就煩,仲有1x個月1年有多既長約,搬要俾$5xx,cut約就要一次過俾每月$170 x 一年咁多既月費
新屋係香港仔中心有和記等10M寬頻,沒有BB1XX香港寬頻覆蓋

唔係傾下就可以免搬遷費嫁咩

原帖由 bluemandanny 於 2009-6-8 19:13 發表

唔係傾下就可以免搬遷費嫁咩

傾左,要俾5XX

你都要搬..一於唔交錢..最多以後唔用新世界~你新居都有其他公司可以選擇~我以前用pccw.我搬左幾年了.無追過我.(因為找不到我)。我連他的解碼器。果d野都無還到比佢..

睇你夠唔夠牙力....
主動同佢續多年約, 睇下有冇得免費搬

不過好似聽過如果新居冇覆蓋就可以免費cut....

原帖由 kwok1234 於 2009-6-8 20:44 發表
你都要搬..一於唔交錢..最多以後唔用新世界~你新居都有其他公司可以選擇~我以前用pccw.我搬左幾年了.無追過我.(因為找不到我)。我連他的解碼器。果d野都無還到比佢..

咁樣犯唔犯法架?會唔會俾搵收數公司搵出黎?因為搬屋只不過係同區原來地方的第2條街

原帖由 timna 於 2009-6-8 20:58 發表
睇你夠唔夠牙力....
主動同佢續多年約, 睇下有冇得免費搬

不過好似聽過如果新居冇覆蓋就可以免費cut....

搬完仲要用咁耐ADSL 3M?
新世界ADSL用PCCW線,應該覆蓋同PCCW一樣廣喎

原帖由 gl5900as 於 2009-6-8 21:00 發表

咁樣犯唔犯法架?會唔會俾搵收數公司搵出黎?因為搬屋只不過係同區原來地方的第2條街

係pccw唔告者, 其實pccw一定有你的hkid, 要告你, 實得
不過可能係pccw 效率慢, 仲處理緊.....
如果掉左d modem / tvbox....咁就每個1000蚊

原帖由 timna 於 2009-6-8 21:07 發表

係pccw唔告者, 其實pccw一定有你的hkid, 要告你, 實得
不過可能係pccw 效率慢, 仲處理緊.....
如果掉左d modem / tvbox....咁就每個1000蚊

我驚咁走數法,N年後PCCW有乜唔得既搵你開刀

原帖由 gl5900as 於 2009-6-8 21:04 發表

搬完仲要用咁耐ADSL 3M?
新世界ADSL用PCCW線,應該覆蓋同PCCW一樣廣喎

新世界都咁貴??
申請個時要左佢d贈品?

如果整唔到佢免搬遷費, 咁就要自己衡量下值唔值