九倉商用寬頻

請問有冇師兄知道九倉商用寬頻 router password.(Zyxel P-324)
要入去 set port forward.
Please PM
Many Thx.

X2

Please PM
Many Thx.

加錢轉static ip
或者PPPoE account release

公司好窮咩

原帖由 cccccctt 於 2009-6-12 19:13 發表
加錢轉static ip
有需要會考慮

或者PPPoE account release

公司好窮咩

錢固然係問題,但既然佢提供左 Cable Modem & Router,點解唔比返 PPPoe既 Login & Password 個客,而要收取費用至比呢?佢個Router 又冇Wi-Fi,個客實有需要換格。
Netvigator 都提供左PPPoe o既 Login & Password 比個客 o系任何電腦用啦,免費 o既。
Home user 都有需要做 port forward 啦 (好多人都玩NAS 同 FTP server),何況公司呢。
所以我覺得要用家比錢,先至 o羅得返自已應得 o既野,係好唔合理。

原帖由 vrb 於 2009-6-12 20:13 發表

錢固然係問題,但既然佢提供左 Cable Modem & Router,點解唔比返 PPPoe既 Login & Password 個客,而要收取費用至比呢?佢個Router 又冇Wi-Fi,個客實有需要換格。
Netvigator 都提供左PPPoe o既 Login & Password 比個客 o ...

咁大條道理
可以同CS投訴, 同消委會投訴

而唔係問人非法去拎PASSWORD囉

原帖由 cccccctt 於 2009-6-12 21:54 發表

咁大條道理
可以同CS投訴, 同消委會投訴

而唔係問人非法去拎PASSWORD囉

非法去拎PASSWORD
咁叫非法!我無你咁清高!
你無用過老番
你無用過crack
你無用過download o既 SN

原帖由 vrb 於 2009-6-12 22:45 發表

好明顯你係同你公司講野!

表達下自己意見
又變左打手

原帖由 cccccctt 於 2009-6-12 22:52 發表

表達下自己意見
又變左打手

OK,我收返,自由表達意見係o岩o既

原帖由 vrb 於 2009-6-12 23:25 發表

OK,我收返,自由表達意見係o岩o既

唔release PPPoE account的確係幾搵笨...
可以賺re-config NAT錢

其他ISP都唔會俾個ROUTER PASSWORD你
你租佢地router都係要俾$做NAT
但你起碼有個login name

原帖由 cccccctt 於 2009-6-12 23:53 發表

唔release PPPoE account的確係幾搵笨...
可以賺re-config NAT錢

其他ISP都唔會俾個ROUTER PASSWORD你
你租佢地router都係要俾$做NAT
但你起碼有個login name

上左艇,冇辦法,維有比錢佢賺?羅返 login & password,用返自已 router,一勞永逸。