用緊netvigator 30M既,你地有冇用Filter?

我一年前由6M upgrade 做30M,都係用Filter 接電話 & modem

但發覺個Filter 好易壞,以前6M用幾年都冇事,30M就半年壞一次Filter

有版有話佢upgrade上30M時師傅幫佢攪到可以唔駛用Filter

所以想問下用緊30M既,你地用Filter 定已經唔駛用

THX

我剛剛轉30M一個月,都係要用filter既,暫時filter冇問題。
師傅上黎剩係換左個modem咁大把,超快手喎。

我無用filter
因為係電話房直入屋既
當年我join 6M 果陣,用原本條電話線,個nec 3110 modem sync 唔到,搞左妤多次都唔得,最後要d 師父仔叫d 高級師父上黎開條線比我先用到
咁就用到而家喇

原帖由 sharexshare 於 2009-6-13 11:49 發表
我一年前由6M upgrade 做30M,都係用Filter 接電話 & modem

但發覺個Filter 好易壞,以前6M用幾年都冇事,30M就半年壞一次Filter

有版有話佢upgrade上30M時師傅幫佢攪到可以唔駛用Filter

所以想問下用緊30M既,你地用Filter 定已經唔駛用

THX

我都沒用filter,用唔用係要睇個師傅點駁線,因為大部份入屋電話線內有很多預留線,而電話及寬頻各只需用2線,如果電話及寬頻共用於此2條線,就要用adsl filter,如果分開左各獨立線,就唔洗,好多師傅太懶,唔會分線,

係咪呢隻?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 cwcc 於 2009-6-13 12:01 發表
我剛剛轉30M一個月,都係要用filter既,暫時filter冇問題。
師傅上黎剩係換左個modem咁大把,超快手喎。

我都一樣

原帖由 Monet90 於 2009-6-13 12:51 發表

我都沒用filter,用唔用係要睇個師傅點駁線,因為大部份入屋電話線內有很多預留線,而電話及寬頻各只需用2線,如果電話及寬頻共用於此2條線,就要用adsl filter,如果分開左各獨立線,就唔洗,好多師傅太懶,唔會分線,

原來係咁,唔該哂!!!!!!!!!!!!!!

咁我度一定冇分線啦

原帖由 tonycws 於 2009-6-13 14:52 發表
係咪呢隻?

6M年代就呢隻

但而家d Filter 個樣唔同左,藍色字寫住pccw

原帖由 sharexshare 於 2009-6-13 18:30 發表

6M年代就呢隻

但而家d Filter 個樣唔同左,藍色字寫住pccw

仲有DSL => xDSL

push one push