想轉30mb pccw + 而家做緊幾錢?

公屋+齊晒咁多間ISP(各種速度都有)

PCCW 30mb 最平幾錢左右?
用緊HGC 10mb 5年, 接近無斷過線, BT 亦好快, 仲只係$80
哩期出多左海....真係唔掂而想轉 (仲有大半年約未完, 不過唔理得咁多, 頂唔順 )

HKBN 出海同HGC伯仲間啦....icable 再之前用左三四年都極少斷, 只係當年佢玩BLOCK UPLOAD 先轉HGC

再再再之前用CYBEREXPRESS 1.5mb, 但FTTB 有得CRACK 11mb UPLOAD
見佢有用HGC 10mb VDSL, 但個價用到PCCW100mb 喇 .....勝在出海快+無BLOCK PORT

PCCW 家用乜PLAN 都BLOCK PORT 硬係覺得差D

PCCW 30M 新約 $179, 續約 $110+38

原帖由 EOS 於 2009-10-21 22:35 發表
PCCW 30M 新約 $179, 續約 $110+38

乜係新客好過續約咩?
PCCW 轉死性  (雖然我都用緊佢固網$34PLAN )

其實可唔可以申請左最平O既PLAN 再加38上30mb?

唔該大家先

現在好似部份PCCW 30M既用戶bt有d問題...
連本地peer得幾kB/s....包括我
你可以參考下尾頁:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1
公屋新約係$179

原帖由 tamchris 於 2009-10-21 22:58 發表
現在好似部份PCCW 30M既用戶bt有d問題...
連本地peer得幾kB/s....包括我
你可以參考下尾頁:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1
公屋新約係$179

thanks~
其實諗過如果唔CUT HGC
申請條最平6mb 線就夠洗

原帖由 fatau 於 2009-10-21 23:04 發表

thanks~
其實諗過如果唔CUT HGC
申請條最平6mb 線就夠洗

公屋都有$110 8M.
都幾抵....