近來腦場邊隻$200 左右既router 易flash DDWRT?

用開Buffalo WHR-54G 個種,
即係router boot 起, 就咁行個batch 用command prompt 行tftp flash 入去個隻簡單flash 方法...

呢種router 仲有冇得賣? 眼見DIR 300 都岩洗, 不過flash 既方法同buffalo 有少少分別, 冇咩心試新方法

asus 520gu flash ddwrt

佢好過隻dir 300 bt無問題

而且重易flash d

就咁flash 上去就可以

Special ASUS Firmware (required for web flashing): *.trx

正!!!

相信三百蚊樓下又可以flash ddwrt 520gu係三甲內

重有佢多個usb,台灣果邊好多人搞左usb 3g, hdd等可以玩
不過小弟就唔夠膽試,因為啲command都幾多下
參考網站如下:
http://digiland.tw/index.php

原帖由 sitewa 於 2009-10-23 21:17 發表

DIR 300 宜家只要入去原廠Web interface, upload DDWRT 上去就ok ?

係,不過效能唔一定比原廠好..

原帖由 sitewa 於 2009-10-23 21:17 發表

DIR 300 宜家只要入去原廠Web interface, upload DDWRT 上去就ok ?

請問有冇d新d嘅DIR 300 VPN相關資料可分享下.
THZ...

原帖由 killerkillua 於 2009-10-23 20:47 發表

而家連COMMAND都唔洗,UPLOAD FIRMWARE就可以。

原帖由 321 於 2009-10-23 20:24 發表
200蚊左右又可以flahs dd-wrt既router只有dir300

我就係見到冇晒Buffalo 隻WHR-G54S 賣, 我自己有2隻....
又平又穩定, 想買返都冇

原帖由 321 於 2009-10-23 20:24 發表
200蚊左右又可以flahs dd-wrt既router只有dir300

而家連COMMAND都唔洗,UPLOAD FIRMWARE就可以。