用dd-wrt vpn都係上唔到facebook同馬會投注?

在內地用router 連香港router vpn就上唔到facebook,馬會投注 我是上到香港雅虎,蘋果東方,uwants

但唔用router直插modem就可以

點解會咁

之前有網友話將 一router 192.168.0.1 一個192.168.1.1就可以,但我都係唔得點解呢

多謝各網友解答先

你去到咩網先

你去到咩網先
hklkf 發表於 2010-2-17 18:16

香港雅虎,蘋果東方,uwants都去到 馬會都去到,但馬會投注頁就入唔到bet.hkjc.com

dd-wrt有無on dnsmasq

Brother:-  

This is a very common problem,

My HK VPN server has no such problem in accessing Faceb ...
HOMEINNS 發表於 2010-2-17 18:57

我現在在香港試不到,但解釋不到我不用router上vpn就無問題,但用router就唔得

我試過有你的情況,你試下係router加番google個opendns.

這個解釋太簡單啦:-
(1) 你的 Router 内,使用了哪些有三聚氰胺 的 大6 DNS (受到共慘黨網絡警察所控 ...
HOMEINNS 發表於 2010-2-18 09:57

正!!!! SUPPORT

回復 8# HOMEINNS

Good! Try to use DD-WRT to overwrite those China Brand Router firmware if possibile.