頭先HKBN打黎叫我用BB1000

頭先HKBN打黎叫我用BB1000可以免安裝費
月費$199簽24個月送$400惠康
但我只用左BB100 2個月到
咁快就想我每月比多$100

咁我話要諗諗先
佢就留左電話同話過2日再打比我
有冇C兄收過佢地電話
E家心大心細裝唔裝好

頭先HKBN打黎叫我用BB1000可以免安裝費
月費$199簽24個月送$400惠康
但我只用左BB100 2個月到
咁快就想我每 ...
marco173 發表於 2010-5-7 00:13

俾我就諗都唔洗諗, 所有hardware已經ready. 可惜我大埔果邊未有FH1000.

BB100 同BB1000 有咩吾同

BB1000 係吾係全球最高速寬頻??

BB100 去NewYork 0.5Mb, BB1000 會快幾多

俾我就諗都唔洗諗, 所有hardware已經ready. 可惜我大埔果邊未有FH1000.
JackWu 發表於 2010-5-7 00:19

WHY諗都唔冼諗????
BB1000都只係本地咋WOR
海外同BB100都係得20MB
有咩高見可以講下嗎?

BB100 去NewYork 0.5Mb, BB1 ...
newdaylow 發表於 2010-5-7 00:22

一樣。

WHY諗都唔冼諗????
BB1000都只係本地咋WOR
海外同BB100都係得20MB
有咩高見可以講下嗎? ...
marco173 發表於 2010-5-7 00:23

我用得最多係本地. 經常要傳送大量檔案往返幾個數據中心同本地客人.
現在差唔多100%時間係打爆bandwidth. 我就咁計, 我由數據中心peer一條100M線(只得Local)
去我公司都要過$2K/month. 1000M(Local)要$8k/mon. 如果有FH1000方案我可以慳好多錢.

BB100 去NewYork 0.5Mb, BB1 ...
newdaylow 發表於 2010-5-7 00:22

如果計local係, 至少差唔多冇其他ISP做到呢個local speed.
現在BB1000就係$100賣多900Mbps local bandwidth俾你.
唔好同我計local唔值錢, 你自己可以去打下價先再講.

話時話, 之前又話網上登記會送UA戲飛... 有冇人知要點拎?

如果計local係, 至少差唔多冇其他ISP做到呢個local speed.
現在BB1000就係$100賣多900Mbps local bandwid ...
JackWu 發表於 2010-5-7 00:53

需要用到既人很少. 如果用係BT, 見你流量咁大,一陣比人捉去簽悔過書就無謂.