今日買左tplink 841但係

我點set都係上唔到網.
我連最普通restore default都係上唔到, 唔用wireless用lan port直出又唔得..
係咪隻router本身有問題ga>>.

可能同 ISP 唔夾
EOS 發表於 2010-5-7 23:22

我今日係買比個朋友ge, 咁去到佢屋企裝, 唔work, 我估佢應該係HKBN
跟住我拎個router番屋企試, 都係唔得, 我屋企就雞寶. 無理由兩間都唔夾掛

我點set都係上唔到網.
我連最普通restore default都係上唔到, 唔用wireless用lan port直出又唔得..
係咪隻r ...
實頭 發表於 2010-5-7 23:14

香港寬頻應該直接插線已經用得
留意下d wan,lan有無著,應該係隻野有問題未過頭七快d去換隻新啦

我今日係買比個朋友ge, 咁去到佢屋企裝, 唔work, 我估佢應該係HKBN
跟住我拎個router番屋企試, 都係 ...
實頭 發表於 2010-5-7 23:27

icable要做mac clone先用到

icable要做mac clone先用到
cpt 發表於 2010-5-7 23:33

我唔知乜野黎, 因為我本身自己屋企隻router (唔係tp)都係我自己搞,我本身o係美國用開ge個router,我乜都無set照插落黎都用到... 咁其實應該唔關set唔set野事掛... btw上面有人兄講hkbn直插應該無問題至係

只係可能o者 ...  你 I-cable 駁 router 既程序正確吧 ?
EOS 發表於 2010-5-7 23:32

無呀, 我都係好似connect我自己個router咁, modem connect router, destop/laptop經wireless 連router, 唔work

香港寬頻應該直接插線已經用得
留意下d wan,lan有無著,應該係隻野有問題未過頭七快d去換隻新啦 ...
cpt 發表於 2010-5-7 23:32

有著呀d燈, 我個fd屋企本身都係用tplink, 舊果隻都得, 反而新果隻就唔得.

試左hard reset未?