有線寬頻streaming疑問

朋友想join有線寬頻,但係担心i-cable會在世界杯期間block streaming services (sopcast etc.),
請問有無這 ...
Dubliners 發表於 2010-5-8 05:04

剩係知CABLE近排繁忙時間慢左好多50-400K DL SPEED,以前咩時間有1000K左右既
前幾日我都申請左多條8M $109X24 50蚊現金卷 私人回贈$300現金 有now33條"廢"頻道送 有wifi任用+5天手指,
唔好打上去問,聽電話果D人唔知係唔係唔使跑單,我打過都係報199既,去D討論版開POST叫人報價(例如UWXXT.COM)或搵企街平好多

剩係知CABLE近排繁忙時間慢左好多50-400K DL SPEED,以前咩時間有1000K左右既
前幾日我都申請左多條8M $10 ...
dd4567 發表於 2010-5-9 04:11 AM

MY home have I-CABLE & PCCW Only,
pccw 8m $199,
What is you have isp ? (e.g. hkbn..?)

朋友想join有線寬頻,但係担心i-cable會在世界杯期間block streaming services (sopcast etc.),
請問有無這 ...
Dubliners 發表於 2010-5-8 05:04

九龍東
私人樓新安裝,我見新價都係~169
師兄邊區~?

前幾日我都申請左多條8M $10 ...
dd4567 發表於 2010-5-9 04:11

我用「埃基寶」近來都係超慢,咩時候都係得xx 至 2xx KBps (bytes per second) 下載速度,好彩早前無升級去 50Mbps。

oneBB=pccw 8mb $98

我用「埃基寶」近來都係超慢,咩時候都係得xx 至 2xx KBps (bytes per second) 下載速度,好彩早前無升 ...
chingkit 發表於 2010-5-11 20:57

之前唔知係唔係維修緊,勁慢,有時仲唔知點解拎唔到IP要重開幾次

另外幾位師兄,我上次申請果時佢回既價如下:
- - - -問題2)99係包咩?
(1)NOWTV  #有
(2)WIFI  #冇
(3)幾多$百佳現金卷 #$50
(4)現金$300(5)99一個月係計埋(3)同(4)平均返去計,定係$99係未計(3)同(4)?  $99未計3同4

- - - -問題3)109係包咩?
(1)NOWTV  #有
(2)WIFI   #有
(3)幾多$百佳現金卷(4)現金$300(5)手指   #$150
(6)109一個月係計埋(3)同(4)平均返去計,定係$109係未計(3)同(4)?  #109未計3同4

- - - -問題4)要簽幾耐約?   #24個月約

- - - -問題5)我申請係你過來定係電話搞?   #我過黎

- - - -問題6)8MDOWNLOAD大約有幾多KB到?   #最高每秒800~1000kb下載

有D又分咩屋村阿,唐樓阿,有/冇香港寬頻覆蓋又唔同價,勁煩,所以冇搵佢地,都唔知幾時開始申請寬頻咁鬼海鮮價既,有D見你冇咩所謂咁開個價勁離譜,我地消費者真係要問清楚D先,唔好做水魚

PM左Dubliners&vteck師兄我簽果個人既電話,你問下佢你地住果區咩價啦,我住港島東區夜晚8點幾CALL佢係元朗都過來~  PS:你地既交易係同我冇關係架,自己每樣野都要問清楚