聯通HSDPA speed test

上廣州進行中...河蟹號上speed test

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

仲快過天翼

仲快過3HK.

而家3HK快過Smartone tim....唉, SMV快快攪返好個網絡啦!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

仲快過天翼
yeung0_0 發表於 2010-9-23 10:47

對! 我都係上月由電信天翼轉左聯通,宜家連手機都轉埋聯通
不過近來發現連接上香港屋企個VPN後完全上唔到網,唔知關唔關聯通事.......... (舊時天翼係冇問題架)
另外,我亦發現聯通經常性連唔上google,比以前天翼更嚴重,又唔知關唔關聯通事

對! 我都係上月由電信天翼轉左聯通,宜家連手機都轉埋聯通
不過近來發現連接上香港屋企個VPN後 ...
Wheel 發表於 2010-9-23 11:50

上年用天翼手指上網 都未試過2MB樓上
收費又貴
聯通出海比較差

上年用天翼手指上網 都未試過2MB樓上
收費又貴
聯通出海比較差 ...
yeung0_0 發表於 2010-9-23 12:22

但係我用聯通黎玩 Starcraft 2除左有一晚玩玩下Disconnect之外其他時候都OK喎......
似乎淨係針對某d connection先會有問題喎 (e.g. VPN)

但係我用聯通黎玩 Starcraft 2除左有一晚玩玩下Disconnect之外其他時候都OK喎......
似乎淨係針對某d con ...
Wheel 發表於 2010-9-23 13:53

睇行邊條線,聯通連和記就非常差(PING)
一般黎講電信比聯通快好多

睇行邊條線,聯通連和記就非常差(PING)
一般黎講電信比聯通快好多
yeung0_0 發表於 2010-9-23 15:07

我屋企用TGC寛頻............(發展商送既,我諗冇咩人會用)
以前用電信(天翼)都慢到嘔,宜家用聯通直情connect完都load唔到網頁
唔知Ching你係香港用邊間ISP呢?  VPN速度OK嗎?

回復 4# lamsoft
好意外, 不過小弟用smv從來都無試過咁ge low speed,你係邊度試??