你知道你 3G 手指裡面張 SIM 咭的電話號碼嗎 ?

我用過 netvigator 同 3, 每次致電 cs 查詢或停機. cs 都問電話號碼, 我話唔知, cs 話幫我唔到. 我用來插電腦上網咋, 記個電話號碼把鬼咩:curse:

我用過 netvigator 同 3, 每次致電 cs 查詢或停機. cs 都問電話號碼, 我話唔知, cs 話幫我唔到. 我用來插電 ...
bbyubb 發表於 2010-10-8 22:56

一定知因寄單給你.單上面有電話No.徐非你唔Check 單或唔係机主.

甘你咪比個id no佢查囉
尹天仇 發表於 2010-10-8 23:57

佢話 id no 係查唔到喎

一定知因寄單給你.單上面有電話No.徐非你唔Check 單或唔係机主.
bbbear 發表於 2010-10-9 07:13

我第一個月, 未收過單

3台既話,你上台果陣"一定"有個流動電話號碼打左起份合約度。
除非,你唔係機主,無果份合約。

你用張sim 打比自己囉,一響即知。
無記錯既話,data sim既通話分鐘收費唔平,慎用。

其實最後佢係可以用身份証幫你查...
不過要搵佢 senior 先肯做~

3台既話,你上台果陣"一定"有個流動電話號碼打左起份合約度。
除非,你唔係機主,無果份合約。

你用張sim  ...
smartgon 發表於 2010-10-9 11:21

合約一定有, 呢個我都知
用 sim 打電話睇來電顯示, 呢個我都知
不過都係果句, 用來淨上網, 你會唔會知個電話號碼呢 ? 用 id no check 都話唔得, 係咪全香港台都係咁, 數記同 123 我未用過

ID CHECK 唔到....咪玩啦....
不會啦...小弟有三張卡,一張係SMV , 一張係3 , 一張係PCCW
用來淨上網, 你會唔會知個電話號碼呢 ?  SMV 係得..佢 個連線PROGRAM > 査看使用量> 網上帳單> 咪SHOW 到個 NO

回復 8# bbyubb
The no can help you to log in to the wifi network provided. So its better for you to remember the phone no. in your 3G usb modem.