有關ROUTER開WIFI O既問題..

之前果部ROUTER壞左..E家買左個新O既..
但新果個ROUTER開WIFI呢..就會CUT晒所以機O既網絡(WIRED)...等WIFI開左..我果兩部機先可以上得返網...

我之前果部都唔會咁...
定因為我之前果部升左做Tomato Firmware先可以唔洗CUT晒都開到WIFI?

我E家用緊RT-N10,有冇方法可以唔洗CUT晒都可以開到個WIFI呢??

更改wifi setting要reboot

更改wifi setting要reboot
鴨仔 發表於 2010-10-14 00:53

冇辦法唔洗REBOOT?

唔知點解我部電腦有時開WIFI..佢LOAD到100%..SHOW個"完成"出黎果時就成部機接唔到個ROUTER..
入192.168.1.1都入唔到...

冇辦法唔洗REBOOT?

唔知點解我部電腦有時開WIFI..佢LOAD到100%..SHOW個"完成"出黎果時就成部機接唔 ...
231658 發表於 2010-10-15 19:37

等佢reboot完就入到

等佢reboot完就入到
鴨仔 發表於 2010-10-15 20:24

有時就係reboot都入唔到先唔知黠算..

我有時要係第2部電腦入192.168.1.1...reboot一兩次..再加係"網際網路狀態"禁暫停個網絡連線...再拔埋果條cable先入得返

我有時要係第2部電腦入192.168.1.1...reboot一兩次..再加係"網際網 ...
231658 發表於 2010-10-16 12:06

乜firmware??

我有時要係第2部電腦入192.168.1.1...reboot一兩次..再加係"網際網 ...
231658 發表於 2010-10-16 12:06

應該係你隻router boot機慢
部電腦dhcp等到timeout, 部router都仲未boot完

乜firmware??
鴨仔 發表於 2010-10-16 13:25

韌體版本: 1.0.0.8

應該係你隻router boot機慢
部電腦dhcp等到timeout, 部router都仲未boot完
KinChungE 發表於 2010-10-16 23:53

我第2部機入到192.168.1.1 ...
但我果部入唔到....

韌體版本: 1.0.0.8

我第2部機入到192.168.1.1 ...
但我果部入唔到....
231658 發表於 2010-10-18 17:17

http://support.asus.com.tw/downl ... amp;SLanguage=zh-tw

目前最新是1.0.2.1,up左再講~