[24號updated]hkbn還modem一問

以前cut有線,有線都會send返封信俾我,通知幾時同去邊度還modem

hkbn已經到期快2個星期,一封信都無,聽朋友講話要自己拎去還,唔知真唔真

到底hkbn會唔會寄信要我還modem?

24-10 update:

唔會send信,要係2個星期內還,如果唔係罰錢

注:條光纖線大家還既時候記住帶
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

以前cut有線,有線都會send返封信俾我,通知幾時同去邊度還modem

hkbn已經到期快2個星期,一封信都無,聽朋友 ...
terryhui 發表於 2010-10-21 22:02

昭拎上去旺角唔洗理,你合約前比返會無問題(BBTV)

回復 2# serverxp

我已經係合約後,modem係寬頻modem,係唔係都係照樣拎上去旺角?

係, 唔還會追modem錢. 記得全套連火牛同lan cable.

係, 唔還會追modem錢. 記得全套連火牛同lan cable.
gg1004 發表於 2010-10-22 12:57

我光纖入屋, 得 modem and  火牛 , 無 lan cable wo , 咁點算 ?

記住keep好張還機單,佢地會三至六個冃後話你未還機要賠錢,佢地冇記錄要你FAX比佢地

即係唔會寄信俾你,要自己拎去還?

有無巴打知道,過左幾耐唔還先要罪錢?

回復 4# gg1004

另外一個問題,佢d lan cable係光纖線黎,超幼,好易斷,如果斷左使唔使賠錢?

咁n年前d bb voip電話盒佢叫我5使還,
咁多年都沒收過$

你地覺得駛5還

咁n年前d bb voip電話盒佢叫我5使還,
咁多年都沒收過$

你地覺得駛5還
kelvinwong0429 發表於 2010-10-22 22:44

還咩呀 件VOIP STB  是北方通訊的STB ,北方通訊都破左產還比佢都無用