係咪OFTA嘅測試唔可信?

我用pccw 30M,但今晚測試真係半信半疑,都唔知真定假。

(一時錯手貼錯地方,唔好意思)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我用pccw 30M,但今晚測試真係半信半疑,都唔知真定假。
eeboue 發表於 2011-5-25 21:00

your post is   數碼廣播 ?

There is speed test at OFTA now?

回復 3# citibatter

今晚7:30pm左右

need move to 網絡寬頻!

OFTA 呢個似乎都係唔多準,又係時快時慢,同 speedtest.net 差唔幾
基本上香港所有 ISP 都唔承認 OFTA 既結果

OFTA 呢個似乎都係唔多準,又係時快時慢,同 speedtest.net 差唔幾
基本上香港所有 ISP 都唔承認 OFTA 既結 ...
starkwong 發表於 2011-5-26 10:06

但之前PCCW的師傅來我家都是用這個test...
那個speedmeter更厲害.試過連日本比香港還快...

PCCW 係因為佢地內部淨係用 SNR 黎決定條線正唔正常而無自己既測速網站啫
其實要試條線夠唔夠速最準都應該係 HKBN 個 HKIX2 FTP download/upload 自己黎

wow so fake lor