剛剛裝好PCCW 200M BT好慢

剛剛裝好PCCW 200M BT好慢,同之前8M Plan冇分別得幾百KB

連到自己友咪快,唔洗24小時開住
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

連到自己友咪快,唔洗24小時開住
冷 發表於 2011-10-3 16:19

agree

PCCW 100m 200m 不外如此

剛剛裝好PCCW 200M BT好慢,同之前8M Plan冇分別得幾百KB
werdfgikm 發表於 2011-10-3 15:18

ChingPCCW 200m 行緊幾多ip

近來用PCCW 200M PT, upload一到7MB/s便斷線, lan冇問題, 但一定要reset router才能繼續上網, 以前用HKBN100M upload去到11MB/s都冇事, 各位大哥有冇試過這種情況呢?

近來用PCCW 200M PT, upload一到7MB/s便斷線, lan冇問題, 但一定要reset router才能繼續上網, 以前用HKBN10 ...
upi 發表於 2011-10-3 16:30

係咪隻router頂唔順...?

幾百k就小d,我都係200M,我現在D/L都有5M,U/L有2.5M,
上星期試過單種PT有18-20M

werdfgikm 發表於 3-10-2011 03:18 PM

IP 係咪 116. 字頭
如果係唔出奇

如果係唔出奇
dom 發表於 2011-10-3 21:47

係42. 字頭

如果係唔出奇
dom 發表於 2011-10-3 21:47

我都是116字頭..但我PT沒事, BT都去到9-10MB/s download...<--FTTH 100M only