想轉hkbn但間房得電話線 最高可以用幾多mb?

PCCW 咋喎....  
vdsl2 100m/30m

唔想用明線 電話線最高可以用幾多mb?
黑貓 發表於 2011-10-7 07:36

如果你屋企係有條入牆8芯線,而只係用左2芯做左家居電話既話,師父會用你剩餘既線拎4芯用黎做100M,完全無用過剩番8芯會同你上到1000M.光纖入屋又例外

HKBN冇電話線ADSL/VDSL上網
佢一定會同你拉新線
亦唔會用其他ISP留低既線

HKBN冇電話線ADSL/VDSL上網
佢一定會同你拉新線
亦唔會用其他ISP留低既線
KinChungE 發表於 2011-10-7 09:07

新裝PCCW 8M C傅見香港寬頻電話線用得
就吾拉過線 用翻香港寬頻條電話線

亦唔會用其它ISP留低嘅線 有無甘大可能啊?

新裝PCCW 8M C傅見香港寬頻電話線用得
就吾拉過線 用翻香港寬頻條電話線

亦唔會用其它ISP留低嘅線 有無 ...
superman911 發表於 2011-10-7 13:37

HKBN唔會用人地D線
唔代表其他ISP唔會用人地D線

波波好似係會成set拉過架喎
同埋, 波波成日笑__人用電話線上網, 點會自己用老電D電話線

波波好似係會成set拉過架喎
同埋, 波波成日笑__人用電話線上網, 點會自己用老電D電話線  ...
點38 發表於 2011-10-7 17:01

有point

室內線其他公司係可以用, 首要條件係那條是cat5, 不過如果要做廳去房那段100Mb以上就要成條入房cat5用晒, 即是入房會連電話都cut埋先可以, 如果原本用緊DSL上網就會無左, 100Mb以下就用半條(2對線), anyway, 唔係佢自己公司線係無速度保證的