中國內地上網

各位, 你好.
小弟要上廣州實習4個星期, 住在宿舍那裡, 沒有上網的。
想借各位的幫忙, 解決上網問題。

做過一些資料搜查
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... B%E9%9B%BB%E4%BF%A1

始終是2年前, 倘若現在要在中國內地上網, 應該如何做呢?
望幫忙!

我朋友 都係買3台卡 包大陸聯通 唔洗vpn 上香港網
一日98

我用中聯通3G資費卡300人仔實比280人仔,7+2G流量,7係本地(廣州)2係漫遊(廣州以外省份)三個月內要用晒,可增值加長時限.

我朋友 都係買3台卡 包大陸聯通 唔洗vpn 上香港網
一日98
千葉涼平 發表於 2011-10-9 16:28

Ching你朋友用3邊張卡啊?

可以上香港網

香討 facebook 可以正常on嗎?

我用中聯通3G資費卡300人仔實比280人仔,7+2G流量,7係本地(廣州)2係漫遊(廣州以外省份)三個月內要用晒,可增 ...
ayk1569 發表於 2011-10-9 17:16

通話分鐘是否包埋?

Ching你朋友用3邊張卡啊?

可以上香港網

香討 facebook 可以正常on嗎?
superman911 發表於 2011-10-9 17:48

佢買左198蚊果隻
頭先 仲同佢 test 係 旅遊巴 玩 skype 視像
我已經 叫佢 試左上 facebook  ok冇問題

回復 5# superman911
淨數據plan嚟.

中國聯通3g data plan, 80人仔有1G, 最多15G封頂, 收八百幾, 平過你用data roaming $98蚊日,
http://3g.10010.com/3gindex/3gfee/wirelesscard.html

中國聯通3g data plan, 80人仔有1G, 最多15G封頂, 收八百幾, 平過你用data roaming $98蚊日,
...
y730313 發表於 2011-10-9 21:25

thanks

...
y730313 發表於 2011-10-9 21:25

要 vpn 先可以 facebook 喎