123 問題 (3g 免費上4g?)

尋日123出左新聞稿話3g 價錢4g plan

即係你係3g plan 如果你部機係support 4g

係接收到4g 果時會up上行4g

速度真係4g咁,

我既問題係,我用緊pocket wifi 3g 21mb 既

如果我換隻4g pocket wifi 咪可以行4g..?

但我又無機試,唔知張sim 行唔行到,又唔知所講既work唔work

有無brother 可以話我知thx

係接收到4g 果時會up上行4g ...
hardaway 發表於 2012-2-24 18:11

笑左 睇完你個 post 完全明白乜野叫斷章取義

睇清楚先啦師兄 http://chinese.engadget.com/2012 ... e-mobile-data-plan/

笑左  睇完你個 post 完全明白乜野叫斷章取義

睇清楚先啦師兄
issachar 發表於 2012-2-24 18:22

我睇另一個報導話只要換4G機就有4G速度
http://www.hksilicon.com/kb/articles/56603/one2free-3G4G

係接收到4g 果時會up上行4g ...
hardaway 發表於 2012-2-24 18:11

做完3件事你就可以用4g:

1: 半價買4g pocket wifi
2: 轉做極級plan
3: 換張usim

你就想
香港d奸商有咁好死?

只係手機plan 先係咁炸。
如果係data plan 4G係用到但限你速

做完3件事你就可以用4g:

1: 半價買4g pocket wifi
2: 轉做極級plan
3: 換張usim ...
hunting4you1 發表於 2012-2-24 18:50

咩係極級PLAN?

問下都俾人笑,真大獲

我係睇左三樓果訪問而問的

笑左  睇完你個 post 完全明白乜野叫斷章取義

睇清楚先啦師兄
issachar 發表於 2012-2-24 18:22

要睇清楚既係你,唔係笑笑笑,笑左自己都唔知呀

回復 8# hardaway
真係幾好笑, 不過唔係笑樓主, 係笑個4G plan改個名好似d保險plan - 樂無憂....大房定3等房