[租屋求救]有冇寬頻係簽半年約就得?

因為小弟種種問題 係出面租左村屋半年
想問各位師兄有冇建議我可以點搞寬頻上網?
有朋友屋企本身用緊PCCW 可唔可以叫佢開子ACCT黎我到?
同埋有冇散約嫁PCCW?

Pccw有部份約係免左首次搬遷費的
除非搬左後,搬去其他地方有寬頻用則另作別論

Pccw有部份約係免左首次搬遷費的
除非搬左後,搬去其他地方有寬頻用則另作別論 ...
sunhikari 發表於 2012-2-29 00:56

師兄既意思係 我可以叫個FD轉個名過新屋個邊? 咁但係轉半年又要轉番去係一個問題
另一個問題係佢自己屋企都有人要用

師兄既意思係 我可以叫個FD轉個名過新屋個邊? 咁但係轉半年又要轉番去係一個問題
另一個問題係佢自 ...
pkcfood 發表於 2012-2-29 01:18

同一間屋申請兩間寬頻公司係可以的,大不了裝兩個rounter或者用deal wan rounter
而pccw有部份約係可以免一次搬遷費
即係指登記人搬時,可以免一次搬遷費,唔當毀約,但前題係兩邊都可以用得返pccw的服務同埋該新屋無pccw的network

你最好去pccw問下仲好

用CSL果張3G電話儲值卡好過, 3個月無限plan都係$250張, 仲有3100分中俾你打電話, 而且速度同PXXW 6M電話線差無幾~

用CSL果張3G電話儲值卡好過, 3個月無限plan都係$250張, 仲有3100分中俾你打電話, 而且速度同PXXW 6M電話線 ...
Prada 發表於 2012-2-29 01:36

我係主要手提電腦上網用途...而平時都要打下機 去下海外網站 更可能要做STREAMING 所以要有夠穩定先得

:( 得PCCW 8M 仲要398一個月..
有冇師兄有計

4G LTE或者 3G PLAN都平過佢...

:( 得PCCW 8M 仲要398一個月..
有冇師兄有計
pkcfood 發表於 2012-2-29 19:41

CSL手指PLAN
只係PING高少少.
但速度真係唔差

呢個平少少。有朋友用過話 OK。7.2M $328/月,14.4 $348/月
http://www.three.com.hk/website/ ... 710594&lang=chi