[操作疑難] 上唔到網T_T好奇怪~幫幫我手~~

我之前用PCCW係用modem連去部電腦 係連到的之後轉左HKBN就要用router連去電腦 就連唔到 右下角連接個圖 連接左1秒又斷 之後再等幾秒 又連又斷 上唔到網 後面LAN線個到間唔鐘閃出紅燈
但係我另外部電腦連router又得 之後我就拎部手提電腦去連下條線 部手提電腦又連到
咁我就覺得係我部電腦問題 之後我拎部電腦去第2間房插線 個LAN線個到又閃綠燈.....
咁樣我應該點樣去解決.....  試過洗機... 都係咁
e+搞到用wi-fi上 但係wi-fi成日斷....

Router: Beklin F7D2301 .v1
我應該點樣搞掂佢啊

你有冇將個ROUTER嘅WAN連線轉返做DHCP呢?

無嘅話,麻煩你轉返佢啦~

係咪咁?? 較左都係咁

我應該點樣較佢??

咦?你個網際網路設定(WAN SETTING)已經係用咗動熊IP(DHCP)啦喎~

你唯有HARD RESET過部ROUTER佢吧~

set pc with " auto get ip"?

咦?你個網際網路設定(WAN SETTING)已經係用咗動熊IP(DHCP)啦喎~

你唯有HARD RESET過部ROUTER佢吧~ ...
microware 發表於 2012-4-3 12:45

點hard reset router@@??

set pc with " auto get ip"?
worldcat 發表於 2012-4-3 12:50

係啊 部電腦係較自動拎ip

點hard reset router@@??
steven1313 發表於 2012-4-3 13:01

With a toothpick press and hold the button (inside a small hole at the back) for 10 second+ .....

Maybe LZ can try 建立新連線 for your PC in question~

Maybe LZ can try 建立新連線 for your PC in question~
yufleung 發表於 2012-4-3 13:18

LZ係咩@@教下我得唔得